Wednesday, October 27, 2010

Lelaki dan Merah Jambu...

Merah Jambu... Warna yang cukup sinonim dengan kaum PEREMPUAN dan dot dot dot. Kalau sebut saja warna PINK mesti terus terbayangkan perempuan cantik kan? Kalau lelaki yang menggemari warna PINK ini, pasti akan dikatakan dot. dot. dot. (faham-faham sendirilah!)

Oh! Tapi kini TIDAK lagi, Ada juga lelaki yang menggemari warna PINK ni. Malah jelas menunjukkan kemachoan mereka dengan menggayakan pakaian yang berwarna PINK. Oh cukup kacak dengan T Shirt yang berwarna PINK. Jadi jelaslah menunjukkan yang kenyataan klise atau tipikal : Lelaki tak pakai PINK or lelaki tak sesuai dengan warna PINK. Kalau PINK tu mesti gay! and bla bla bla... So mulai sekarang silalah kita ubah presepsi masing-masing kan?

Sebenarnya, kita tidak ada hak untuk menentukan warna ini sesuai dengan apa... or warna ini sesuai dengan siapa.. Kita masing-masing ada hak untuk memilih warna yang kita sukai. Bukan kena tangkap pun kalau salah pilih warna. Tak ada pun kena masuk penjara kalau anda suka warna yang tidak sesuai dengan anda. Hidup anda, suka hati andalah!

Macam aku... suka warna MERAH JAMBU... So, sebab itulah aku buat blog LELAKI MERAH JAMBU ini.... So, ini dia....

                  LELAKI MERAH JAMBU

3 comments: